donderdag 10 mei

Op Hemelvaartsdag – de start van BredaJazz – organiseert GOTANGO Breda samen met Grand Theatre boekhandel een speciale tangosalon met live muziek. Het wordt een bijzondere muzikale ontdekkingsreis en er is voor iedereen iets moois te beleven, voor luisteraars, voor kijkers en voor dansers. We maken de verbinding tussen de Argentijnse tango en de jazz:

tango ’n jazz

DONDERDAG 10 MEI
met DJ Tonada | Live: Wim Warman & Ruud Bergamin
in de grote zaal, we schuiven de boeken aan de kant en dansen!

aanvang 16:00 uur
2 x live optreden van 45 minuten
Entree € 15,-
Earlybird ticket online € 12,50

buy-tickets

Live muziek:
Wim Warman is na zijn studie aan het conservatorium van start gegaan in de jazz, eerst op Hammond orgel, later op piano. Van 1995 tot 1999 was hij de pianist van het wereldberoemde tango orkest ‘Sexteto Canyengue’, opgericht door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Met dit orkest tourde hij de wereld rond. Ze speelden o.a. op het Montreal Jazz Festival in Canada en op het Fringe Festival in Edinburg, Schotland. Wim speelde nadien met diverse groepen en projecten en werkte ondertussen aan een nieuwe eigen stijl: een mix van jazz, latin, fusion en Argentijnse Tango, waarbij ook een knipoog naar klassiek wordt gegeven. Hij heeft diverse CD’s uitgebracht en heeft muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor zo’n beetje alle projecten, waarin hij betrokken is geweest of nog is. Hij geeft les aan Codarts Rotterdam, piano, ensembles en tango music theory.

Ruud Bergamin speelt al saxofoon vanaf z’n 14e. Hij is groot geworden in de jazz en speelde met alle kopstukken van de Rotterdamse jazz scene in de jaren ’70 en ’80. Na zijn studie aan het conservatorium is hij zelf les gaan geven en houdt hij workshops over jazzimprovisatie.  Met Wim Warman speelt hij regelmatig als duo en dan is tango het thema. In 2015 kwam de CD TangoZZs&More uit, met als bezetting:

Wim Warman – piano
Ruud Bergamin – sopraansax, altsax
Ruzana Tsymbalova – viool
Santiago Cimadevilla – bandoneón

GOTANGO @ Chassé Foyer

DJ:

DJ Tonada is regelmatig onze gast-DJ. Hij heeft zijn eigen radio podcast over tango: radio Tonada. Hij is een gewilde tango-DJ bij salons in het hele land, gaat regelmatig naar Buenos Aires om nieuwe inspiratie op te doen en in de zomermaanden vind je hem iedere woensdag op de Groenmarkt in Amersfoort voor een intieme buitensalon.

Dansen:
De tangosalon of milonga is de ideale plek om vrij de Argentijnse tango te dansen. Er is een hele open sfeer.

Eten en drinken:
Bij de bar zijn diverse drankjes en kleine hapjes te bestellen. De keuken is geopend, laat u verrassen door de kok van Grand Theatre met heerlijke gerechten.

Parkeren (betaald):
op Mol’s parking Achter de Lange Stallen en in de Concordia parkeergarage.

Openbaar vervoer: in de Karnemelkstraat stoppen vrijwel alle bussen vanaf het station (halte Centrum).
_

On Ascension Day – the start of BredaJazz – GOTANGO Breda organizes together with Grand Theater bookstore a special tango salon with live music. We make the connection between Argentine tango and jazz:

THURSDAY MAY 10
with DJ Tonada | Live: Wim Warman & Ruud Bergamin
in the grand salon, we push aside all the books and let’s dance!

Start 16:00 hours
Entrance € 15,-
Earlybird ticket online € 12,50

buy-tickets

Live music:
Wim Warman started in jazz after studying at the conservatory, first at Hammond organ, later on piano. From 1995 to 1999 he was the pianist of the world famous tango orchestra ‘Sexteto Canyengue’, founded by Leo Vervelde and Carel Kraayenhof. He toured the world with this orchestra. They played at the Montreal Jazz Festival in Canada and at the Fringe Festival in Edinburg, Scotland. Wim subsequently played with various groups and projects and in the meantime worked on a new own style: a mix of jazz, Latin, fusion and Argentinean Tango, in which a nod to classical music is also given. He has released several CDs and has composed and arranged music for almost all projects in which he has been or still is involved. He teaches at Codarts Rotterdam, piano, ensembles and tango music theory.

Ruud Bergamin has been playing the saxophone since he was 14 years old. He has grown up in jazz and has played with all the leaders of the Rotterdam jazz scene in the 70s and 80s. After studying at the conservatory, he started giving lessons and held workshops on jazz improvisation. With Wim Warman he regularly plays as a duo and then tango is the theme. In 2015, the CD TangoZZs & More came out, with as occupation:

Wim Warman – piano
Ruud Bergamin – soprano sax, alto sax
Ruzana Tsymbalova – violin
Santiago Cimadevilla – bandoneón

DJ:
DJ Tonada is regularly our guest DJ. He has his own radio podcast about tango: radio Tonada. He is a sought-after tango DJ at salons throughout the country, regularly goes to Buenos Aires to get new inspiration and in the summer months you will find him every Wednesday at the Groenmarkt in Amersfoort for an intimate outdoor salon.

Dance:
The milonga is the perfect place to dance Argentine tango, in an open atmosphere.

Food and drink:
You can order your drinks and snacks at the bar and meals from WokMeHome.

Payed Parking: Mol’s parking at Achter de Lange Stallen and Concordia parking garage.

Public transport: almost all citybusses coming from the station stop at Karnemelkstraat (halte Centrum).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s