zondagmiddag 13 september

 

Tango-Podium-Bloos-FB-01

Tango Podium Bloos

Op de zondag van de Open Monumentendagen in Breda, 13 september verandert Podium Bloos in een Argentijnse Tangoclub. Tango Podium Bloos is de eerste salon in Nederland met een volledig live programma. Kom om te luisteren naar de muziek vol melancholie en heimwee en misschien wel om een paar eerste danspasjes te zetten.

Tangoclub

Buenos Aires. Een havenbuurt. 1930. De sfeer van een kroeg waar ambachtslieden zoeken naar afleiding in muziek en dans. Vol melancholie en heimwee. Naar achtergelaten geliefden, gebroken beloftes en een vergeten thuis. Voel de Argentijnse Tangomuziek in zijn puurste vorm. Kom om te luisteren en misschien wel om een paar eerste danspasjes te zetten. Maar vooral om van te genieten. Ontdek deze muziekstijl in Tango Podium Bloos en waan je even in een andere wereld. En proef aan een nieuwe hobby voor jou en je partner.

Live muziek

Tango Podium Bloos is de eerste salon in Nederland met een volledig live programma. U kunt genieten van live muziek door verschillende ensembles:
Tengo Pa’l Truco is een Argentijns tangokwartet, dat tussen optredens in Brussel en Utrecht Breda aandoet. Ze spelen opzwepende neo en nuevo tango.
Trio la Ocasión verrast u met tango van Nederlandse bodem.
Duo Montens-Geurts laat de melancholie van de tango horen. De tedere zang van Evelyne Montens wordt op gitaar begeleid door Vincent Geurts.

Open Monumentendag Breda

Tango Podium Bloos vindt plaats als onderdeel van Open Monumentendag Breda. Op de flyer heeft de locatie nr. 36, Podium Bloos, voor aangenaam verpozen. De Speelhuislaan is genoemd naar het jachtslot dat de Nassaus rond 1620 lieten bouwen. Na de jacht konden de edelen zich daar aangenaam verpozen. Vermaken kan de bezoeker zich nog altijd in deze straat, bijvoorbeeld bij Podium Bloos, dat op een vernieuwende manier publiek, maker en podium bij elkaar weet te brengen.

De organisatie van de dag is een samenwerking van GOTANGO Breda met Dutch International Tangoweek en gemeente Breda, afdeling Erfgoed.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s